Medlemmar: 6531 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta säger nu att han gärna haft Saliba tillgänglig i Europa League.

Arteta ångrar EL-petningen av Saliba

tor 29 okt 2020 kl 19:31

Han kunde ha fått lira ikväll, men William Saliba anmäldes inte till Europa League-truppen. Det ångrar Mikel Arteta nu.

Han är tillgänglig i Premier League, men har ännu inte fått chansen. I Europa League anmäldes inte William Saliba i Arsenals trupp. Det innebär att den franske mittbacken inte kan få viktig speltid i matcher som ikväll mot irländska Dundalk.
Det är ett beslut som Mikel Arteta nu ångrar.
Till Sky säger Arsenaltränaren:
- Jag tycker synd om William. Vi hade så många mittbackar så vi bestämde oss för att lämna honom utanför truppen, vilket var tufft för mig att göra.

Tanken från början var att Pablo Mari skulle ha varit spelklar nu, men så har det inte blivit. Nu väntas den spanske mittbacken vara i spel först efter landslagsuppehållet i november.
- Vi hade hoppats att Pablo skulle vara tillbaka om två veckor, men han har fått en setback. Då har vi inte honom tillgänglig och inte heller William, även om han är redo för att spela.
- När du fattar de här besluten kan du inte alltid beräkna hur allt ska bli.

Arteta har tidigare sagt att Saliba inte varit redo för spel och han var ytterst nära att lämna på lån igen till Saint-Etienne.
Men pappersstrul stoppade den övergången.
Nu säger Arteta att den unge mittbacken är närmare spel.
- Ja, han är mycket bättre och har mycket större självförtroende. Hans engelska blir bättre och bättre och han förstår vad vi gör fysiskt mycket bättre. Han har spelat ett par U23-matcher vilket han behövde för han har inte spelat så mycket de senaste sju-åtta månaderna. Saker och ting blir bättre och bättre.