Medlemmar: 7603 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Balogun fick debutera mot Dundalk.

Balogun: "Jag har väntat på det här"

fre 30 okt 2020 kl 22:23

Han blev spelare 876 att spela för Arsenal. Igår fick äntligen Folarin Balogun göra A-lagsdebut. - Det känns fantastiskt, säger han.

Folarin Balogun rankas som en av klubbens stora talanger, men hans framtid är osäker då kontraktet går ut i sommar. Och fram till igår hade anfallaren inte fått göra en minut för klubbens A-lag.
Men mot irländska Dundalk fick han chansen.
16 minuter återstod när 19-åringen ersatte Eddie Nketiah.
- Det känns fantastiskt, säger han till Arsenal.com.
- Det är ett tillfället jag väntat på länge så att äntligen få komma in är fantastiskt. Jag kan bara tacka Mikel och ledarna för att jag fick chansen och jag ser fram emot att få göra det oftare.

Balogun har varit en regelbunden målgörare för klubbens U18- och U23-lag. Under flera säsonger. Men resan till A-lagsspel har varit lång.
- Det har varit tufft. Jag har varit i ett par andra klubbar på provspel men jag har jobbat mig igenom akademin under åren blivit en bättre spelare.
- Att gå komma in var verkligen känslosamt. Jag visste att det här var tillfället jag hade väntat på, men också att det var jobb kvar att göra.

Men frågan är hur Baloguns framtid i klubben ser ut. Under det senaste året har en flytt varit högaktuell och Arsenal har fått flera bud på strikern. Kontraktet går ut i sommar.
Mikel Arteta säger så här om anfallarens match och framtid:
- Han är en spelare som jag verkligen gillar. Självklart har vi den här situationen. Det är senare än jag skulle vilja för jag var inte här när allt startade att utvecklas, men ja, han är en spelare som jag vill ge chansen till. Det är därför han var i truppen nu och jag har visat för honom att vi räknar med honom och tror på honom. Och om han vill så har han en framtid i den här klubben.

Återstår att se om Arteta kan övertyga Balogun att stanna i klubben.