Medlemmar: 8853 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta firar med Tierney och Bellerin.

Arteta: "Vi behövde den här segern"

mån 2 nov 2020 kl 00:47

Lite av en vägskälsmatch. Då spände Arsenal musklerna och besegrade Manchester United på bortaplan. - Vi behövde den här segern, säger Mikel Arteta.

Arsenal kom till söndagens match mot Manchester United två raka ligaförluster i bagaget. 0-1 x 2 mot Manchester City och Leicester City.
Plus ett genomuselt facit mot storlagen på bortaplan i många år.
Men Mikel Artetas gäng gjorde en stark match på Old Trafford.
Och vann med 1-0 tack vare Pierre-Emerick Aubameyangs straffmål i andra halvlek.
- Vi behövde den här segern. Vi skulle inte ha förlorat mot Manchester City och definitivt inte förlorat mot Leicester City. Att komma hit och redan innan varit på Anfield och Etihad under de första sju matcherna är inte enkelt. Men vi behöver fortsätta kämpa.

Det var The Gunners första ligaseger på Old Trafford på 14 år. Något Arteta inte belyste allt för mycket inför matchen.
- Jag ville inte säga till spelarna att vi inte vunnit här på 14 år. Jag höll tyst om det. Jag försökte bara skapa tro och jag krävde att vi är de vi är här som på alla arenor. Laget som ni såg idag är var vi startar att börja vara. Jag är stolt. Sättet vi tog oss an matchen. Personligheten som vi visade för att spela mot ett lag som det här på Old Trafford. Jag är självklart nöjd med segern.

Om klubbens usla facit på resande fot tidigare mot topplagen säger Arteta:
- Det är ingen tillfällighet. Det finns massor med faktorer bakom det. Vi har försökt ändra på så mycket som möjligt. Det bästa sättet som jag ser det är att gå ut och spela som vi gjorde här ikväll.

Arteta var heller inte snål med individuell kritik.
Gabriel, Thomas Partey och Mohamed Elneny hyllades allihop.
Så här säger Arsenaltränaren om Partey:
- Han var riktigt bra. Jag gillar inte att prata om spelarna individuellt för de bidrog mycket allihop. Det var riktigt tufft att ta ut laget och det blir svårare och svårare, men jag är nöjd med vem jag än väljer. De är redo att ge precis allt och spela med mycket mod. Det är en massiv faktor för mig för vi spelade utan rädsla och vi trodde på vår spelidé.
Elneny:
- Vad Mo ger till det här laget är speciellt. Han har den energin som person. När han går in i ett rum skapar han den atmosfären. Idag sade jag till honom att vi behöver den energin och den positiva känslan som han ger hela tiden. Jag tycker att han var fantastisk. Jag har spelat med honom så jag vet om han kvaliteter och hur han är som person och vad han ger till truppen. Jag gillar spelare som har noll ego, som spelar för laget och som vill bidra oavsett om det är minut ett eller 96.
Gabriel:
- Nej (på frågan om han trodde att han skulle vara så här bra direkt). Jag vet hur tuff den här ligan är och man kan inte jämföra den med någon annan i världen. Men vi försöker välja vissa egenskaper i profilerna på spelare som vi letar efter till vår klubb och jag vill minimera risken genom att leta och leta för att säkerställa att de kan bidra med det som vi vill.