Medlemmar: 6116 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Adams tror på Kieran Tierney.

Adams: "Arteta förvirrar backlinjen"

tis 10 nov 2020 kl 20:18

Tony Adams kritiserar Arteta efter förlusten mot Aston Villa: "Han försöker vara för smart"

Efter söndagens insats mot Aston Villa har Arsenal fått en hel del kritik, både som lag och enskilda spelare. Arteta gick ut och tog fullt ansvar för prestationen och resultatet och menade på att hans taktik lämnat flera spelare sårbara. Något som gamla Arsenallegendaren Tony Adams håller med om.
- Det var en riktigt dålig insats, speciellt när man tänker att man hade resultatet mot Manchester United i ryggen, sa han på Sky Sports The Football Show efter matchen.
- Jag tror att han försökte vara för smart. Sättet han ställer upp på gör att spelarna blir förvirrade.
- Alla ytterbackar som har kommit till klubben de senaste 5 åren, eller kanske ännu längre tillbaka, har aldrig fått lära sig hur man spelar ytterback på riktigt. Istället får de ta rollen som någon form av yttermittfältare och går framåt på bekostnad av försvaret där mittbackarna blir isolerade.

- Det spelar ingen roll hur bra du är, om Rob Holding lämnas en-mot-en flera gånger så kommer en anfallare förr eller senare att ta sig förbi honom. Bellerín behöver också ha support, man måste jobba mer med honom. Jag har inte sett en enda ytterback som blivit bättre sedan de kom till Arsenal. Titta på Gael Clichy, Kieran Gibbs, det finns många exempel.
- Min gamla vän och kollega Lee Dixon påminner mig så mycket om Bellerín när han kom till klubben. Han brukade rusa framåt, han var fantastisk, han ägde sin kant.

- Men vi var tvungna att lära honom att försvara och mot slutet av sin karriär så var han en av de bästa högerbackarna i världen. Han var fantastisk på att försvara och det är för att han var en del av den lagdelen och han visste hela tiden vad mittbacken gjorde. Det är ett partnerskap där bak. De här spelarna kan också få det men Arteta måste jobba med dem.

Adams tror att Tierney har vad som krävs för att lyckas i Arsenal men menar på att han kan bli ”förvirrad” om Arteta fortsätter kräva att han flyttar mellan olika positioner.
- Jag tror att Tierney har vad som krävs, hans attityd är fantastisk. Han är någon som man verkligen kan arbeta med men att ibland spela honom till vänster i ett mittbackspar, och ibland som vänsterback, det kommer att förvirra honom. Han måste få ta sin plats som vänsterback och så får man jobba med honom där. Jag tror att han kan tillföra mycket på vänsterkanten.

- I försvaret behöver man ha stabilitet och kontinuitet, du måste spela med samma personer och med samma system. Enligt min erfarenhet så ska man inte hålla på och hoppa mellan olika spelsystem. Det är viktigt att din backlinje känner både målvakt och mittfältare väl, att de kan bygga ett partnerskap tillsammans. Om du roterar spelare för mycket så tappar du den stabiliteten.

- Arsenal är långt ifrån ensamma här. Jag ser det i hela landet. Enligt mig är det enda stället på planen som du inte ska röra när du roterar.