Medlemmar: 6338 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Calum Chambers spelade 45 minuter med U21-laget i vinsten mot Gillingham.

Arsenal vidare i Papa John's Trophy

ons 11 nov 2020 kl 08:52

Arsenals akademilag har avancerat från gruppspelet i Papa John's Trophy efter seger mot Gillingham. Men segern satt hårt inne - det krävdes straffar för att kora en segrare.

Papa John's Trophy - så heter numera turneringen The EFL Trophy där lag från League One och Two tävlar mot akademilag från Premier League och Championship. Arsenals U21-lag, som tog sig an Gillingham i den tredje och sista gruppspelsmatchen, var förstärkt med spelare som Emile Smith Rowe, William Saliba, Matt Macey och - äntligen tillbaka från skada - Calum Chambers. I övrigt kan vi notera att Nikolaj Möller startade på topp.

Catalin Cirjan gav Arsenal ledningen i inledningen av matchen sedan förre Arsenalspelaren Zach Medley hade slarvat i Gillingham-försvaret och rumänen fick in den bakom målvakten. Folarin Balogun hade också några lägen i första halvlek, men utan att näta. Chambers utgick enligt planen i halvtid och ersattes av Levi Laing.

Arsenallånet Trae Coyle kvitterade för The Gills i andra halvlek och fick dessutom ett mål bortdömt för offside. Matchen slutade oavgjort och lagen fick varsin poäng, men därpå följde straffläggningen för en bonuspoäng.

För Arsenals del var straffläggningen lyckad. Balogun, Möller och Ben Cottrell satte sina straffar, medan Coyle var den ende av Gillinghams tre första skyttar som fick in bollen bakom Macey. Cirjan fick chansen att avgöra och gjorde så med en panenkastraff.

Arsenal vinner således gruppen före Gillingham. Övriga lag i gruppen som slutade trea respektive fyra är Crawley Town och Ipswich.

Arsenals lag:
Macey, Monlouis, Saliba, Chambers (46 Laing), Lopez, Akinola, Cirjan, Cottrell, Smith Rowe, Möller, Balogun
Avbytare: Ejeheri, Dinzeyi, Edwards, Ideho<