Medlemmar: 3943 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Torreira hittade aldrig hem i London.

Torreira vill stanna i Atletico

tor 12 nov 2020 kl 09:42

Lucas Torreira lämnade Arsenal på lån till Atletico Madrid förra månaden och nu pratar han ut om vad som gick fel i London.

Efter 89 matcher i Arsenaltröjan lämnade Lucas Torreira norra London på lån till Atletico Madrid och han har redan varit ärlig med att han gärna skulle vara kvar i den spanska klubben. Nu menar mittfältaren att språket var en stort hinder för honom när det kom till att utvecklas i Arsenal.
I en intervju med AS pratar han om hur han trivs i Atletico Madrid och på vilket sätt det hjälper honom att ha spanska omkring sig dagligen.
- Det påverkar mig mycket. Jag har två kollegor från Uruguay, en lärare från Uruguay, en tränare från Argentina och språket är väldigt viktigt för mig. Jag var i England i två år och att inte kunna språket påverkade mig väldigt mycket, trots att jag tog engelskalektioner.

Han gör inte hellre någon hemlighet kring att han gärna skulle stanna i den spanska huvudstaden.
- Jag visste att jag skulle komma till Atletico Madrid, en klubb som är med och slåss för viktiga saker. Det påverkade också mitt beslut.

Hans äger också att Luis Suarez var en stor anledning till varför lånet till slut blev verklighet.
- Vi förhandlade i flera dagar och vi kom in på sista dagen innan fönstret skulle stänga men jag hade redan pratat med Luis då. Hans flytt till klubben var en stor bonus med tanke på allt som han tar med sig. Han har haft en fantastisk karriär och är en av de bästa anfallarna i världen. Jag älskar att spela med honom både i klubben och i landslaget. Jag försöker lära från honom varje dag.