Medlemmar: 8902 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kieran Tierney in action under ett träningspass med Skottland.

Så har det gått för våra landslagsspelare

sön 15 nov 2020 kl 17:05

Arsenal har som alltid en hel del spelare ute på uppdrag med sina landslag. Här sammanfattar vi vad de har gjort så här långt under uppehålet.

Gladast av alla är nog Kieran Tierney som i torsdags bidrog till att Skottland för första gången på över 20 år har kvalificerat sig för ett mästerskap. Det skedde när Skottland besegrade Serbien på straffar med 5-4 i en play off-final som slutade 1-1 vid full tid och det sedan inte gjordes några mål i förlängningen. I söndagens Nations League-möte med Slovakien blev det däremot förlust med 1-0. Tierney spelade 90 minuter även i den matchen.

Alex Runarsson var troligen inte lika glad då han från bänken fick sett sett Island förlora sin play off-final med 2-1 mot Ungern.

Pierre-Emerick Aubameyang gjorde det avgörande målet för Gabon i kvalmatchen mot Gambia till Africa Cup of Nations. Det var hans 26:e mål för landslaget vilket gör honom till Gabons främste målskytt någonsin i landslagssammanhang.

Nicolas Pepe har också spelat kval till samma turnering, där han fick spela 79 minuter när Elfenbenskusten besegrade Madagaskar med 2-1. Inget mål av Pepe, men dock ett av vår gamle målsumpare Gervinho som gjorde matchens första mål.

Bukayo Saka spelade 90 minuter och blev utnämnd till matchens bästa spelare när England träningsspelade mot Irland och vann med 3-0. Elva minuter in i andra halvlek ordnade han en straff för England när han blev fälld i straffområdet. I samma match byttes Ainsley Maitland-Niles in i den 61:a minuten och fick därmed sin andra seniorlandskamp.

Sead Kolasinac fick tillbringa hela matchen på bänken när Bosnien-Herzegovina förlorade med 2-0 hemma mot Iran.

Inte heller Hector Bellerin fick någon speltid, han fick sitta på avbytarbänken och titta på när Spanien spelade 1-1 mot Schweiz. Granit Xhaka fick göra raka motsatsen, dvs spela alla 90 minuterna. Nägra dagar tidigare, när Schweiz träningsspelade mot Belgien och förlorade med 2-1, spelade han första halvlek.

Bernd Leno fick även han nöta bänk i 90 minuter när Tyskland slog Ukraina med 3-1 på lördagskvällen.

Mohamad Elneny däremot fick spela hela matchen när Egypten slog Togo med 1-0 i kvalet till Afrikanska Mästerskapen.

Eddie Nketiah spelade matchens sista 18 minuter när Englands U21 besegrade Andorra med 3-1.

I Frankrikes U21-match mot Lichtenstein som slutade med fransk 5-0-seger spelade Mattéo Guendouzi 64 minuter.