Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mohamed Elneny har testat positivt för Covid-19 enligt Egyptiska fotbollsförbundet.

Elneny riskerar missa matchen mot Leeds

mån 16 nov 2020 kl 23:01

Egyptiska fotbollsförbundet rapporterade under måndagen att Elneny testat positivt för Covid-19 och han riskerar därför att missa matchen mot Leeds.

Mohamed Elneny är en av många fotbollsspelare som just nu är borta på landslagsuppdrag, och en av de senaste stjärnorna som testat positivt för Covid-19. Egyptiska fotbollsförbundet säger att spelaren testat negativt flera gånger under tiden med landslaget och uppvisar inga symptom men att han, när laget anlände i Togo inför tisdagens match, testade positivt.

I fredags kom rapporter om att Elnenys landslagskamrat Salah, till vardags i Liverpool, testat positivt. Att det nu sprider sig genom laget är kanske inte helt förvånande. Elneny spelade 90 minuter i lördags och gjorde även i samband med den matchen ett test som då var negativt.

Enligt Egyptens fotbollsförbund kommer spelaren nu att återvända till Kairo där man kommer att testa honom igen. Hur detta kommer påverka Elneny och Arsenal framåt är för tidigt att säga men det lutar åt att han i alla fall kommer missa söndagens match mot Leeds och med största sannolikhet även den följande Europa League-matchen mot Molde.

Många har kritiserat det faktum att man ens har landslagsmatcher och flyger spelare kors och tvärs under en pandemi. Rapporten om Elneny kommer samma dag som Premier League meddelat att 16 av de 1207 personer som testats i ligan mellan 9 och 15 november returnerat positiva test. Dessa personer måste nu isolera sig i 10 dagar.