Medlemmar: 8561 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mattéo Guendouzi i vad som blev hans sista match i Arsenal innan han gick på lån till Hertha Berlin.

"Guendouzi var väldigt irriterande"

tis 17 nov 2020 kl 18:35

Mikael Landreau var manager för Lorient 2017-2019, och hade då bland annat Mattéo Guendouzi i laget - och Landreau har en hel del negativt att säga om den franske U21-landslagsmannen.

Guendouzi är för närvarande utlånad till Hertha Berlin efter att Mikel Arteta tröttnat på den bångstyrige fransmannen i samband med efterspelet till förlustmatchen mot Brighton i somras och förpassat honom till läktaren för resten av säsongen. Den attityd som fick Arteta att fatta det beslutet var ingen överraskning för hans tidigare manager Mikael Landreau:
- Guendouzi irriterade mig något enormt", säger Landreau till franska Canal+, och fortsätter
- Han är mycket svår att hantera i en trupp. Ibland beter han sig på ett sätt som är mycket, mycket olämpligt i en grupp men på något sätt är det sådan han är: en stor personlighet".

- Han har ett för stort ego, men han behöver också det. Jag tror att han mår bra av att vara i rampljuset, skulle han vara kapten eller vicekapten skulle han nog försöka göra något bra av det. Det är sådan han är och det betyder att hans lagkamrater måste acceptera honom just så, för han är jobbig att hantera på en daglig basis. Men å andra sidan är han en stor talang.