Medlemmar: 5263 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

"Återinför fem byten", säger Mikel Arteta.

"Vi måste skydda spelarna"

fre 20 nov 2020 kl 11:49

De senaste veckorna har allt fler röster höjts för att Premier League bör återgå till fem byten. Detta är något som Mikel Arteta står bakom helt och hållet.

I takt med att muskelskadorna runt om i ligan har stått som spön i backen har beslutet att bara tillåta tre byten fått allt mer kritik och även managers för de klubbar som drev igenom beslutet har börjat tänka om. Mikel Arteta har hela tiden velat ha fem byten och utvecklade sitt resonemang på dagens pressträff.
- Vi kräver enormt mycket av spelarna och vi gör nu något som aldrig har gjorts tidigare med så många matcher vi måste spela under ett år. Självklart förstår vi konsekvenserna av det och det enda jag kräver från min sida är att Premier League och TV-bolagen låter oss skydda våra spelare.

- Vi kan göra mycket utan att befinna oss i samma rum och vi har gjort så, vi har tränat och haft möten på distans och vi får klara oss utan supportrarna men kom igen nu, vi måste ha spelarna! Vi måste skydda dem så mycket vi kan, det är ju de som hela industrin bygger på och vi måste ändra reglerna och göra dem mer flexibla så att spelarna håller. Det är inte heller bara fysiskt, mentalt kostar det också. Snälla, låt oss bara göra det. Jag är helt och hållet för att ha fem byten.

Tilläggas kan här att det för att ändra reglerna krävs att minst 14 av klubbarna i ligan går med på det, och än så länge verkar det inte som om det finns tillräckligt många klubbar som vill göra det. Dock har bland annat David Moyes i West Ham, som ursprungligen röstade för tre byten, sagt att han har börjat tänka om så det kanske kan ske i sinom tid.