Medlemmar: 4433 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Sokratis fick sällsynt speltid med U23-laget på fredagen.

U23 vinnare - Sokratis fick speltid

fre 20 nov 2020 kl 21:00

Hela fem etablerade spelare fick chansen i U23-laget på fredagskvällen. Smith Rowe blev matchvinnare när Everton besegrades.

Att Arsenal har en manstark trupp den här säsongen blev tydligt när U23-laget mötte Everton på fredagen. Matt Macey, Emile Smith Rowe och William Saliba fick starta, precis som Calum Chambers som fick ytterligare värdefull speltid i sin jakt på full fitness. Dessutom fick Sokratis Papastathopoulos spela match för första gången sedan ett kort inhopp i FA-cupfinalen i augusti, och för första gången sedan han petades ur Premier League-truppen.

Arsenal tog tidigt ledningen i matchen genom Emile Smith Rowe. Laget fortsatte skapa chanser och Nikolaj Möller tillsammans med Folarin Balogun var farliga på topp. Arsenal Youth-experten Jeorge Bird skriver på sin blogg att duon påminner om Nicklas Bendtner och Arturo Lupoli, som imponerade på den här nivån för ett drygt decennium sedan.

Balogun blev utvisad i andra halvlek efter två gula kort, men Macey höll nollan matchen ut och Steve Boulds lag kan därmed ta helg med gott samvete.

Arsenals lag:
Macey, Chambers (Dinzeyi 76), Sokratis (Norton-Cuffy 71), Saliba, Lopez, Cirjan, Akinola, Cottrell, Smith Rowe (Azeez 46), Möller, Balogun
Avbytare: Okonkwo, Hutchinson