Medlemmar: 4971 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här visades Pepe ut mot Leeds. Nu hoppas Arteta få se en bra reaktion mot Molde.

"Jag kommer att ge Nico full support"

tor 26 nov 2020 kl 00:04

Utvisad och sågad i söndags. Nu säger Mikel Arteta att han kommer stötta Nicolas Pepe fullt ut - och att han hoppas att ivorianen ska göra en kanonmatch mot Molde ikväll.

Nicolas Pepe skallade Alioski och när domare Anthony Taylor kollade situationen i bortamötet med Leeds United i söndags visades Arsenalanfallaren ut. Skamset fick Pepe lämna planen och Mikel Arteta använde samma ord flera gånger när han mötte media efter 0-0-matchen. Oacceptabelt.
Direkt började det surras om att det skulle vara det sista vi såg av Pepe i Arsenaltröjan efter hans klena start i klubben.
Om det säger Mikel Arteta:
- Absolut inte. Det handlar inte om det och jag gillar inte den sortens statement. Jag kommer att ge "Nico" min fulla support hela tiden. Han vet vad han behöver förbättra och vi vet hans kvaliteter. Han har visst ansvar, jag har massor med ansvar och det är att få ut det bästa av honom.

David Ornstein på The Athletic kommenterade Pepe i sin "Ask Ornstein" på You Tube. Där sade han:
- Från det jag hör är Pepe en populär figur i klubben som tränar bra och hårt. Arsenal har investerat massor med pengar i honom och jag tror inte att det finns någon chans att de vill dumpa honom eller vilja sälja honom.

Arteta pratade med Pepe direkt efter matchen och då ska anfallaren bett laget om ursäkt. Senare gick han även ut på sociala medier och bad om ursäkt.
- Han gjorde det personligen och offentligt. Det är klart. Nu går vi vidare.
- Vi har alla gjort dåliga saker i våra karriärer och självklart blev vi frustrerade för när man spelar mot ett lag som Leeds under en lång tid med tio spelare så gör det stor skillnad. Kanske till och med mer med tanke på hur de spelar.
- Hans (Pepe) reaktion har varit riktigt bra, sättet han bett om ursäkt och hur han har förstått sitt ansvar. Förhoppningsvis kan vi imorgon få se den spelaren som vi vill se och få en bra reaktion så att han kan hjälpa laget.