Medlemmar: 5254 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

David Luiz fick bryta matchen i paus mot Wolves.

"Han var inte bekväm att spela vidare"

sön 29 nov 2020 kl 23:55

Smällen var hård och otäck. Raul Jimenez tvingades till sjukhus och i paus fick David Luiz bryta matchen. - Han var inte bekväm att spela med det och kunde inte riktigt nicka, säger Mikel Arteta.

Matchen mot Wolves hade knappt börja när det plötslig hördes en smäll och David Luiz och Raul Jimenez låg på gräset i gästernas straffområde. Värst var det med Wolvesspelaren som på flera bilder såg livlös ut. Spelarna hade skallat ihop illa och Jimenez fick föras till sjukhus, men ska ha varit vid medvetande och talbar.
David Luiz kollades och plåstrades om och spelade sedan vidare.
Till halvtidsvilan. Då blödde det igenom bandaget och när den andra halvleken började ersattes Luiz med Rob Holding.

Efter matchen kommenterade Arsenaltränaren Mikel Arteta situationen.
- När du ser reaktionen på spelarna så vet du att något svårt har hänt. Vi vill skicka honom våra bästa hälsningar och vår kärlek. Förhoppningsvis är det inte så illa som det såg ut.
- David är okej. Han hade ett djupt sår men var vid medvetande. De gjorde alla tester med honom och han var helt okej. Men han var inte bekväm att spela med det. Självklart var vi alla oroade för Jimenez.
- David kände sig inte bekväm med såret och inte riktigt nicka bollen. När en mittback inte kan nicka är det svårt att fortsätta spela fotboll.

Situationen var så otäck att det inte visades några repriser och det tog tio minuter innan spelet kunde fortsätta igen.