Medlemmar: 8537 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får vi se Chambers mot Rapid?

Chambers närmar sig comeback

ons 2 dec 2020 kl 21:01

Han har inte spelat sedan i december. Men nu öppnar Mikel Arteta för att Calum Chambers snart kan vara tillbaka i spel.

Det var i hemmamötet med Chelsea före nyår som Calum Chambers skadade sig illa. Mittbacken vred till knät i en duell med Tammy Abraham och slog näven i gräset av smärta. Korsbandet gick av och en lång fotbollsfrånvaro väntade.
Den är nu över.
Och Chambers är nära spel i A-laget igen.

25-åringen har spelat med U23-laget och på dagens presskonferens inför morgondagens Europa League-möte med Rapid Wien öppnade Mikel Arteta för en comeback.
- Det har varit en lång skadefrånvaro men jag skulle säga att han nu är väldigt nära att komma tillbaka och spela, säger Arsenalmanagern.

Arteta säger att han imponerats av Chambers långa och tuffa kamp för att komma tillbaka.
- Han blev skadad mot Chelsea om jag kommer ihåg rätt och han startade matchen. Han spelade bra. Jag tycker att hans insatser var mycket mer stabila, hans självförtroende växte. Han blev mer mogen under sina utlåningar också. Han är en fantastisk karaktär. Han har tagit sig igenom den här skadan på ett suveränt sätt. Alla som varit inblandade med honom under hans rehab, under träning säger fantastiska saker om honom. Han är en bra kille, en väldigt bra karaktär att ha runt om sig och en spelare som kan spela på olika positioner vilket är väldigt hjälpsamt för truppen. Vi vill ha honom tillbaka och det är väldigt nära.