Medlemmar: 5452 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Oklart hur länge Partey blir borta.

Blandade uppgifter om Parteys skada

ons 2 dec 2020 kl 23:55

Hur är det med Thomas Parteys skada? Finns det chans att han spelar derbyt på söndag? Eller är han borta året ut?

Thomas Partey har inte lirat sedan 8 november då han klev av skadad i paus mot Aston Villa. Till en början lät det som att mittfältarens skada inte skulle vara så allvarlig.
Men efter mötet med Wolves sa Mikel Arteta att vi inte skulle få se ghananen på ett par matcher.
Idag lät det mer positivt.
- Han har tränat separat den senaste veckan eller så och vi ska köra en scan på honom igen för att se hur han mår. Han är en spelare som är så villig, som pushar oss varje dag och vill göra det. På samma gång måste vi skydda honom och se till att han är redo när han kommer tillbaka in i laget, oavsett vilket antal minuter vi ger honom. Det är viktigt när han börjar träna med laget att se hur han känner och hur han utvecklas dag för dag.

Tror du att Partey kommer kunna vara med i derbyt på söndag?
- Vi vet inte det. Han pushar verkligen varje dag och försöker ta sig runt doktorn och våra fysios, men han har inte tränat med laget än så låt oss se den här veckan om han kan få ett pass eller två. Sedan ska vi kolla honom. Jag vet att om det vore upp till Thomas så vill han spela imorgon. Vi måste se medicinskt att han är redo att träna över huvud taget.

Samtidigt skriver footballghana.com att skadan som Partey drog på sig mot Villa är allvarligare än vad man först trodde och att han kommer att bli borta till efter nyår.
Låt oss se vad som blir verklighet.