Medlemmar: 6225 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lacazette firar 1-0 tillsammans med supportrarna på Emirates.

Enkel seger när publiken återvände

tor 3 dec 2020 kl 19:47

Arsenal var inför matchen redan klart för avancemang från gruppspelet i Europa League. Efter en övertygande 4-1-seger är laget numera också klar gruppsegrare.

Mikel Arteta har offentliggjort sin startelva och där kan vi notera att Pablo Mari är tillbaka efter lång frånvaro. I övrigt inga större överraskningar och en elva med de som spelat lite i Premier League. Mohamed Elneny är fri från Covid-19 och också tillbaka. På bänken är Calum Chambers efter sin långa skadefrånvaro.

Arsenals lag ser ut så här:

Runarsson, Cedric, Mustafi, Mari, Kolasinac, Maitland-Niles, Nelson, Pepe, Elneny, Nketiah, Lacazette

Bänken: Leno, Macey, Tierney, Saka, Ceballos, Willian, Holding, Chambers, Willock, Smith Rowe, Balogun och Azeez

Första halvlek
0: 2000 åskådare är på plats på Emirates. Vi ser väl till att dra skämtet om att den officiella publiksiffran kommer bli 60022 så vi har det avklarat. Det rullar några klassiska ramsor på läktaren inför kick off.
2: Avvaktande spel inledningsvis. Lagen känner på varandra.
5: Cedric Soares försöker komma runt på högerkanten och det ser ganska lovande ut. Han fastnar dock på sina egna ben och bollen går ut till inspark.
8: Nketiah hoppar över en boll som kommer i djupled och släpper den snyggt till Pepe vars inlägg täcks ut till hörna.
9: Arsenal slår en kort hörna och Nelson försöker skicka in bollen i den bortre delen av straffområdet. Mustafi försöker skjuta på volley, men får ingen vidare träff och bollen går till inspark.
10: MÅÅÅÅL! 1-0 genom Lacazette från 25-30 meter. Maitland-Niles bryter när Rapid kastar ett inlägg på egen planhalva och bollen går till fransmannen, studsar på en försvarare och tillbaka till honom. Laca drar sedan till ett hårt skruvat skott som ställe Cech-kopian i målet. Mycket snyggt.
13: Efter ännu en kort hörna drar Pepe sin försvarare vid kortlinjen och slår ett pressat inlägg förbi målet. Mustafi ser ut att ha fritt läge, men nickar utanför.
18: MÅÅÅÅL! 2-0! Pablo Mari löper fint mot första stolpen på en hörna som slås av Nelson och nickar välplacerat in bollen via stolpen. Hans första mål i Arsenaltröjan.
26: Soares skickar in ett hårt inlägg från höger som sånär hittar en medspelare i straffområdet, men försvarare rensar.
27: Soares kommer runt igen på högerkanten och hittar Nelson i straffområdet. Han passar vidare till Lacazette som skjuter direkt. Målvakten är helt borta, men skottet går oturligt stolpe ut.
28: Demir testar ett långskott, men det går högt över Runarssons mål.
30: Maitland-Niles väggar med Nelson och driver sedan igenom hela försvaret. Han tar sig fram till ett öppet skottläge, men när han försöker lyfta in bollen i mål blir träffen misslyckad och bollen går utanför. Ett tredje Arsenalmål hänger i luften.
35: Lacazette driver framåt centralt på gästernas planhalva och försöker hitta medspelare i straffområdet. Nketiah får en fot på bollen i duell med en back, men den studsar olyckligt upp i ansiktet på engelsmannen och chansen försvinner.
39: Ullmann bjuder Lacazette på en rejäl höfttackling på högerkanten och tilldelas gult kort.
42: Kitagawa är på väg i djupled, men krokas upp av Elneny när passningen mot honom slås och stöper i backen. Elneny får gult kort för tilltaget.
44: MÅÅÅL! 3-0 genom Nketiah. Lacazette hittar Pepe på vänsterkanten och han slår in bollen till Nelson framför mål och han serverar i sin tur Nketiah som avslutar rakt framför mål. Målvakten räddar, men får huvudet på sin egen retur och nickar in bollen i mål.
45: "You're not singing anymore!" sjunger fansen till en hypotetisk bortasektion.

3-0 i halvtid

Andra halvlek:
46: Rapid gör ett par byten i halvtid. Schick och Barac kommer in och Ullmann och Hofmann går ut.
47: Mål. 3-1. Rapid kommer lite väl enkelt igenom till vänster i straffområdet och en Kitagawa skjuter från snäv vinkel. Runarsson räddar och bollen går till Arase som skjuter två gånger men Kolasinac räddar på mållinjen vid bägge skotten. Nästa retur går till Kitagawa som väl oattackerad får möjlighet att skjuta och Runarsson får kapitulera.
56: Nketiah stressar målvakten Strebinger vid en hemåtpassning, men keepern rensar bort bollen via Arsenalspelaren.
58: Pepe får in bollen i straffområdet till Lacazette som skjuter ett bra skott. Strebinger får sträcka ut för att rädda och får en hand på bollen.
59: Maitland-Niles får ett bra läge efter några konstiga studsar i straffområdet, men målvakten räddar. Raturen går till Pepe, men även det skottet räddas. Den här gången till hörna.
61: En hörna leder till en annan. Den leder till en frispark för Rapid och i samma veva får Mustafi varning. Oklart varför.
62: Pepe rinner sånär igenom hela vägen till mål, men är obeslutsam framför det och bollen rensas till hörna.
63: Trippelbyte Arsenal. Elneny byts mot Ceballos, Nelson mot Willian och Lacazette mot Smith Rowe.
65: Ceballos vickar fram bollen till Pepe i straffområdet och han lägger in den framför det öppna målet där Nketiah är en tiondel för sen.
65: Byte Rapid. Kitagawa ut och Kira in.
66: MÅÅÅL! 4-1 genom Smith Rowe. En huvudlös passning fångas upp av Pepe som får in den till Maitland-Niles djupled till vänster i straffområdet och han serverar Smith Rowe som placerar in bollen i öppet mål.
66: Byte Rapid. Ritzmaier ut och Knasmüllner in. Ja, han heter faktiskt så.
70: Calum Chambers gör comeback efter nästan ett års konvalecens. Mustafi byts ut.
77: Byte Rapid. Alar ut och Sulzbacher in.
79: Frispark för Arsenal när Sonnleitner varnas för hands. Ceballos skjuter frisparken men Strebinger tippar bollen till hörna.
81: Nketiah byts ut och Balogun kommer in.
85: Soares fångar upp andrabollen efter en hörna och skickar in den i straffområdet. Pablo Mari når högst men nickar över.
90: Ceballos petar en frispark till Willian som avslutar med ett pressat skott som smiter ett par meter utanför.
92: Ceballos lyfter fram bollen till Balogun som i sin tur försöker lätta den över målvakten, men bollen går över ribban.
93: Ceballos skjuter från distans, men målvakten räddar.
93: SLUT - Arsenal klar gruppsegrare.