Medlemmar: 8855 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ny tung kväll för Mikel Arteta och Arsenal.

Arteta: "Vi behöver göra mål"

sön 6 dec 2020 kl 23:50

Det kom ingen vändning i Premier League. Arsenal derbyföll mot Tottenham. - Men vi skapade tillräckligt med chanser idag för att göra mål, säger Mikel Arteta.

I Europa League vinner Arsenal allt. I ligan är det något helt annat. En seger på de sju senaste. Idag 0-2 mot Tottenham i derbyt.
Mikael Arteta säger så här om insatsen på Tottenham Hotspur Stadium:
- De hade ett skott på mål och gjorde ett drömmål. På det andra straffades vi av kontringen när Thomas blev skadad. Han är inte i position och lägger sig på gräset. Men jag såg mitt lag fullt av vilja och passion, vi dominerade matchen helt och skapade alla chanserna och situationerna. Men det handlar om slutprodukten. Det är därför de leder serien. De hade två chanser och gjorde två mål. Jag tror att vi slog 54 inlägg. Jag vet inte hur många skott vi sköt, men bara två på mål. Vi behöver kämpa vidare och vara ett lag som vi var idag, men självklart förbättra de detaljerna.
- Vi måste fortsätta jobba. På inläggen och i de områdena som vi är i. Men vi skapade tillräckligt med chanser idag för att göra mål. Målen kommer att komma, men det är frustrerande. Jag ska supporta dem och hjälpa dem, det finns inget annat sätt.

Båda målen kom på omställningar. Son med första och Kane precis före vilan. Sen parkerade José Mourinho bussen och trots att Arsenal hade ett massivt spelövertag i andra så var de heta målchanserna lätträknade.
- Ni kunde se att några av de chanserna som vi skapade. Vi hade massor med folk i deras straffområde massor med gånger för att hitta den sista passningen och när bollen kom så träffade vi inte eller så blockade de. Det hände massor. Om vi skapar de varje vecka så kommer vi att vinna fotbollsmatcher, det är säkert. Men för tillfället ser det ut som att vi behöver mycket för att göra mål.

Hur ska det här vändas?
- Genom att göra mål. Väldigt enkelt. Vi behöver göra mål. Det spelar ingen roll vad vi gör på andra delar av planen, om vi inte gör mål kanb vi inte göra någonting. Så vi behöver sätta bollen i nät.