Medlemmar: 8779 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Salibas framtid kommer snart att bestämmas.

Saliba kan lånas ut i januari

tor 10 dec 2020 kl 13:48

William Saliba närmar sig spel i A-laget. Men Mikel Arteta säger att klubben snackar om att låna ut mittbacken i januari.

Han värvades till Arsenal redan förra sommaren - men ännu har inte William Saliba spelat för klubbens A-lag. Direkt efter köpet lånades mittbacken ut till sin förra klubb St Etienne och när han den här sommaren kom tillbaka till London så valde Mikel Arteta att ställa fransmannen utanför truppen. Planen var att låna ut honom till St Etienne igen, men det bommades i sista stund av transferfönstret.
Därför han Saliba under hösten fått spela med U23-laget.
- Så fort vi har plats och tror att han är redo så kommer han spela med oss. Han har helt ärligt gjort stora framsteg de senaste månaderna och det har varit en riktigt svår situation för honom, säger Arteta.
- Som jag har sagt tidigare så hade vi en plan för honom. Men många saker har hänt honom i det personliga livet och det professionella också. Nu har han tagit steg framåt, han jobbar riktigt hårt och spelat för U21 igen.

När Arteta får frågan om ett lån i januari är aktuellt säger han:
- Det är något som vi snackar om för tillfället, vad som är bäst för oss att göra. Det kommer att bestämmas snart.