Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Trist kväll igen för Arsenal och Arteta.

Arteta: "Vi kastade bort matchen"

mån 14 dec 2020 kl 00:44

Arsenals ligaspel är i fritt fall. Idag kom femte hemmaförlusten när Burnley vann med uddamålet. - Igen kastade vi bort matchen genom att ta ett löjligt rött kort och vi förlorade matchen, säger Mikel Arteta.

Krisen i Arsenal blir allt större. Ligaformen är historisk dålig och idag kom femte raka hemmaförlusten. Burnley vann med 1-0 efter självmål av Pierre-Emerick Aubameyang.
- Ni såg insatsen från grabbarna, hur mycket de ville vinna. Sättet de spelade, chanserna vi skapade. Dominansen vi hade genom matchen. Men igen kastade vi bort matchen genom att ta ett löjligt rött kort och vi förlorade matchen.

Det stod 0-0 i paus. Arsenal hade koll på matchen utan att skapa så värst många chanser, även om det fanns ett par. Men inledningen av andra var bra. Då hamnade Granit Xhaka i luven på Ashley Westwood. Schweizaren "tog strypgrepp" på Burnleyspelaren och efter en VAR-granskning visades han ut.
När Arteta fick frågan om matchen vände där sade han:
- Du såg vad som hände, de andra 60-70 minuterna hade vi total kontroll. Vi borde ha vunnit det tidigare.
När Pepe åkte du beskrev du det som oacceptabelt. Vad säger du om det röda kortet och hur det kom till?
- Samma ord. Och i det här läget även värre.
Vilket läge?
- Att vi inte vinner matcher, du kan inte göra så.

På presskonferensen efter matchen fick spanjoren frågan om han är oroad att spelarna tappat fokus och har panik.
- Nej, jag skulle inte säga att de har panik. Det är återigen min åsikt. Jag kan se på träningarna också att de försöker och lägger in energin. Det är samma idag. Ett lag som har problem, ser vi inte normalt spela som de gjorde idag. Som de spelade mot Spurs. Men igen, vi förlorade matchen. Vi gav motståndaren chansen och de gjorde mål. Det handlar om att vinna fotbollsmatcher.