Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här blir Xhaka arg och senare utvisad.

Arteta försvarar Xhaka efter röda kortet

ons 16 dec 2020 kl 00:28

Utvisad och uthängd. Nu tar Mikel Arteta Granit Xhaka i försvar efter söndagens utvisning mot Burnley.

Det har varit livat runt Granit Xhaka förut. I söndags var det dags igen. Arsenal inledde den andra halvleken starkt, då fällde schweizaren en Burnleyspelare och i det efterföljande gurglet tog han strypgrepp på Ashley Westwood. Efter en VAR-koll visade domare Graham Scott rött kort till Xhaka.
Arsenal föll sedan med 0-1.

När Mikel Arteta höll presskonferens inför mötet med Southampton fick han frågan om Xhaka har något framtid i klubben efter ännu en incident.
- Han har haft några situationer och han är inte den ende. Det är flera spelare som haft. Vad jag kan säga om Granit är att hans professionalism och hans hängivelse i klubben och med lagkamraterna är på max. Han vet och vi vet att han hade en situation där han tappade det och jag vet anledningen till det, men vad jag inte kan göra är att kasta bort allt han gjort bara för ett misstag. Vi har alla gjort misstag och jag är dessutom här för att försvara spelarna när jag ser att de behöver det. Granit är en av dem för sättet han tar sig an träningarna varje dag och sättet han vill göra saker och ting på rätt sätt hela tiden.

Har Granit pratat med dig och lagkamraterna?
- Vad som händer internt kan jag tyvärr inte diskutera. Vi har rett ut det internt, det är vad jag kan säga.

Xhaka är nu avstängd i tre matcher och missar därmed Southampton, Everton och Manchester City i Ligacupen nästa vecka.