Medlemmar: 5368 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Artetas gäng höll emot med tio man och grejade en pinne mot Southampton.

Arteta: "Vi visade styrka och karaktär"

tor 17 dec 2020 kl 02:07

Tredje utvisningen på fem ligamatcher. Mikel Arteta var tydlig i sitt budskap efter 1-1 mot Southampton. - Det är tufft i den här ligan om du ska spela långa perioder med tio man.

Nicolas Pepe åkte ut mot Leeds United. Granit Xhaka mot Burnley. Mot Southampton fick Gabriel syna det röda efter två gula. Det första för att han spelade bort bollen efter avblåsning i den 58:e minuten. Det andra för en fasthållning på Theo Walcott fyra minuter senare.
Men Arsenal höll emot - och grejade en poäng.
- Väger man in att vi spelade 35 minuter med tio man så tar vi poängen för vi visade styrka och karaktär när vi höll oss kvar i matchen under så lång tid mot ett väldigt farligt lag, säger Mikel Arteta.
- Men å andra sidan är vi besvikna för vi kom tillbaka efter att ha släppt in ett mål. Vi visade hur mycket vi ville, vi skapade situationer. I halvtid korrigerade vi några saker. Sen kom vi tillbaka väldigt starkt i matcher, gjorde mål och när vi hade vår bästa period så skjuter vi oss själva i foten. Det gjorde det väldigt tufft.

Är du frustrerad över antalet röda kort ni drar på er?
- Det är tufft i den här ligan om du ska spela långa perioder med tio man. När du kämpar med resultaten blir det så klart ännu svårare, men jag tycker att grabbarna stod upp bra och visade stor karaktär och styrka. De gav aldrig upp. När de gjorde 0-1 var jag orolig för du kan se spelare gömma sig men de gjorde tvärtom.
Vad säger du om Gabriels utvisning?
- Jag vet inte. Jag är väldigt besviken på de gula korten - det på Dani och det på Gabi för det var många andra situationer i första halvlek som inte gav kort. Självklart påverkar det spelet. Sen kom det andra ...

På pluskontot: Att laget slapp en femte raka hemmaförlust och grejade en poäng. Och att Pierre-Emerick Aubameyang äntligen gjorde mål igen.
- Förhoppnings förändrar det allt dramatiskt och att han börjar göra mål i varje match för det är vad vi behöver just för tillfället. Vi behöver poängen och för att nå det så behöver vi göra mycket mer mål och blir mer effektiva när vi har chanser. Jag tror att det här kommer att göra honom väldigt gott.