Medlemmar: 8778 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Auba firar sitt mål med Rob Holding.

"Det handlar inte om mina mål och mig"

tor 17 dec 2020 kl 02:43

Pierre-Emerick Aubameyangs måltorka är över. Strikern vill dock tona ned betydelsen av sin egen målproduktion efter 1-1 mot Southampton. - Det handlar inte om mina mål och mig, det handlar om laget.

Han har inte gjort mål sedan 1 november. Då på straff på Old Trafford. Senaste spelmålet kom i Wien den 22 oktober. Men idag bröt Pierre-Emerick Aubameyang sin måltorka.
Efter en fin aktion av Bukayo Saka spelade Eddie Nketiah fram Auba som var klinisk i boxen.
När Arsenalkaptenen snackade med Amazon Prime efter matchen ville han hellre framhäva laget före jaget.
- Det handlar inte om mina mål och mig, det handlar om laget. Vi behöver poäng. Det spelar ingen roll om det är jag eller någon annan. Just nu är det viktigaste att vinna matcher och ta poäng.

Efter fyra raka förluster på hemmaplan i ligan var en poäng, med en man mindre sista delen av matchen, viktig.
- Ja, självklart. Det var tufft på slutet, men laget gav allt för att ta en poäng. Vi är lite besvikna att vi inte kunde vinna. Men det händer ibland. Vi är lite nervösa just nu för vi behöver poängen och ibland gör vi dåliga saker. Det händer när du behöver poäng. Vi behöver hålla oss kalla.

Om den senaste tunga tiden säger Auba:
- Jag är en kille som försöker hålla mig på banan och jobba hårt när det går dåligt. Jag försöker göra mitt jobb och ge tips. Det är sant att jag inte snackat så mycket de senaste veckorna men nu är jag är. Jag vill prata på planen. That’s it.
Kan det här bli vändpunkten?
- Förhoppningsvis. Jag tycker att vi gjorde bra saker ikväll. Som i förra matchen. Vi måste bara jobba på och tro på det. Jag är säker på att vi kommer att vara på rätt väg om ett par dagar.

Aubas mål var hans femte för säsongen - och hans 75:e för Arsenal.