Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här tvingas Martinelli bryta matchen mot Manchester City.

"Han kunde inte fortsätta spela"

ons 23 dec 2020 kl 01:08

Han fick en smäll men spelade vidare. Tidigt i andra halvlek kunde inte Gabriel Martinelli fortsatte och tvingades byta. - Han kunde inte fortsätta, säger Mikel Arteta.

Gabriel Martinelli var en av få ljusglimtar när Arsenal inkasserade en ny förlust och åkte ur Ligacupen. Manchester City vann med 4-1 i norra London - men i samtidigt så skadade sig den brasilianske anfallaren som var tillbaka i spel i lördags efter en lång skadeperiod.
Citykeepern Zach Steffen var först på bollen men rammade sedan Martinelli som blev liggande i gräset. Efter en stund spelade han vidare men kort efter pausvilan tvingades 19-åringen ge upp.
- Han kunde inte fortsätta spela, säger Arteta.

- Det var en ful spark på hans smalben och det svullnade upp. Han pressade på för att spela vidare i paus och sade att han var helt okej för att spela vidare. Han hade ett sår som inte var öppet och ville försöka. Vi gav honom chansen att försöka men när han kom ut på planen kändes det inte bra så det var ett lätt beslut att ta av honom, fortsätter Arsenaltränaren.

Martinelli låg bakom Arsenals kvittering i den första halvleken. Först kom ett bra inlägg från vänsterkanten och i sekvensen efter skickade brassen in en ny bra boll som Alexandre Lacazette kunde nicka i mål.
- Han har en unik energi. Han spelar matcherna på ett helt annat sätt än alla andra. Det är svårt att jämföra honom, men vad jag vill säga är att det är väldigt skönt att ha honom tillbaka.

Arteta sade dock inget om Martinelli blir borta på grund av sin skada eller hur illa det var.