Medlemmar: 8527 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här fixar Tierney straff till Arsenal mot Chelsea.

Tierney: "Vi behövde det här idag"

sön 27 dec 2020 kl 00:26

Sviten är bruten. Arsenal vann. Och Kieran Tierney gjorde en ny stormatch. - Det är en start, säger skotten.

Arsenal hade inte vunnit i Premier League sedan början av november när Manchester United. Men mot Chelsea bröts de vinstfria raden av sju matcher. The Gunners gjorde en fin match och besegrade Chelsea med 3-1.
- Det är en start. Vi behövde det här idag. Vi behövde ge fansen något att vara positiva över efter ett par dåliga resultat den här säsongen. Och som jag sa, det är en bra start, sade Kieran Tierney till Sky.

Vad var bättre idag?
- Jag tycker att vi startade bättre. Vi väntade inte till vi låg under med 0-1 innan vi började spela. Vi skapade chanser. Det är alltid tufft när du hamnar i underläge, men vi startade starkt och det har vi snackat om på träningarna de senaste veckorna.

Vänsterbacken var starkt involverade i Arsenals ledningsmål. Efter en fin löpning på kanten vände han ut och in på Reece James som drog ner honom och det blev straff. Den satte Lacazette säkert till 1-0.
När han fick frågan om han var säker på om han skulle få straff sade han:
- Nej. Jag kände kontakt och gick ner. Jag har inte sett det.

Mikel Arteta spelade ett ungt lag. Det gav fint resultat och Bukayo Saka, Gabriel Martinelli och Emile Smith Rowe gjorde alla bra insatser.
- Alla unga spelarna här är hungriga. Det är en storklubb och det har en plattform att få spela. De kom in idag och var briljanta.

Tierney passade även på att hylla Bernd Leno - som räddade en straff från Jorgeinho i slutminuterna.
- Det hade blivit långa minuter om den straffen hade gått in. Så fair play Leno, han är en fantastisk keeper och han räddade oss idag.