Medlemmar: 6223 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här gör Saka sig illa mot Brighton.

Arteta: "Låt honom utvecklas"

ons 30 dec 2020 kl 12:45

En ny toppmatch och en viktig assist. Bukayo Saka visade återigen vilken supertalang han är. Nu säger Mikel Arteta att det är viktigt att han får ta utvecklingen steg för steg.

Bukayo Saka var i högsta grad delaktig i Arsenals seger mot Brighton & Hove Albion igår kväll. 19-åringen vände bort Burn på mittplan och drog sedan iväg. Framme vid straffområdet hittade han snygg Alex Lacazette som pricksköt segermålet.
Mot Chelsea i helgen blev Saka målskytt.
Men trots två väldigt bra matcher vill Mikel Arteta tona ner förväntningarna på engelsmannen.
- Jag vill att alla är försiktiga och låter honom utvecklas. Han har rätt framfart och har rätt folk runt sig, hemma och i sitt entourage. Sen har han rätt lagkamrater som stöttar honom hela tiden, ger honom självförtroende så att han kan hålla fötterna på jorden. Sen kan vi också förhoppningsvis vara rätt coacher för honom och vara rätt klubb för honom att bli den spelare han kan bli i framtiden.

Men Arteta hyllar honom samtidigt för hans match och för det han gjorde innan Lacas mål.
- En väldigt bra löpning från Saka att först skapa det han gjorde. Bortsett från själva målet så var det han som skapade det med kontringen och ytan som han skapade för sig själv. Det var ett lysande mål.

Saka fick en smäll i slutet av matchen och valde att inte spela vidare. Arteta säger så här om situationen:
- Han haltade. Det var en rejäl närkamp men förhoppningsvis är han okej.