Medlemmar: 8767 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Özil säga adjö till Arsenal i januari?

Dagens transfersnack - Özil lämnar Arsenal?

tis 5 jan 2021 kl 22:10

Transferfönstret är öppet och det full fart på silly season. Vi tar ett varv i ryktesdjungeln.

Mesut Özil

Det är mycket snack om Mesut Özil ikväll. Den petade Arsenalmittfältaren lade ut en bild på sociala medier från Istanbul med texten "this city". Då dröjde det inte lång tid innan det började surras om en flytt till Fenerbahce nu i januari. Özil har inte spelat för The Gunners sedan mars och enligt flera engelska journalister ska klubben vara villiga att stå för en del av monsterlönen om han lämnar klubben nu. Chris Wheatley skriver att Özil är i förhandling med MLS-klubben DC United, där han ska ha fått ett erbjudande som även innefattar en lansering av hans eget varumärke M10.

Sokratis

Ett flertal klubbar ska ha hört sig för om Sokratis som precis som Özil står utan spel i PL och EL. Greken var nära att lämna under sommaren där Napoli var närmast, men den övergången blev inte av. Olympiakos sägs vara intresserade, men mittbacken har inte bestämt sig om framtiden än. Genoa nämns också som ett alternativ. Det ska dessutom finnas intresse från andra engelska klubbar och Fenerbahce. 32-åringens kontrakt med Arsenal går ut i sommar och klubben kommer inte stå i vägen om han vill lämna nu i januari.

Valentin Antov

Bulgariska Tema Sport rapporterar nu att Arsenal, och Roma, ska vara på jakt efter CSKA Sofias defensive mittfältare Valentin Antov. 20-årigen värderas till runt 5 miljoner Euro. Klubbens sportchef Alan Pardew har en bra relation med The Gunners och det sägs vara en del i att man tror att Antov ska flytta till norra London.

Vinicius Junior

Mikel Arteta ska vara sugen på plocka in Real Madrids Vinicius Junior i januari. Ett låneförslag ska ha presenterats för Real, som dock inte verkar sugna på att släppa brassen.

Julian Brandt

Arsenals intresse för Borussia Dortmunds Julian Brandt sägs vara genuint. 24-åringen sägs kosta runt 25 miljoner Euro att köpa loss nu i januari.

Emi Buendia

Enligt Talksport är Mikel Arteta sugen på att plocka in Norwich Citys Emi Buendia. Ytter sägs kosta minst £40 miljoner. Här har det även snackats om att The Gunners ska använda sig av spelare som Reiss Nelson och Joe Willock för att förhandla med i en eventuell deal. Om en affär blir aktuell så kommer det troligen att bli i slutet av fönstret, säger Alex Crook.

Mohamed Elneny

Sägs att Besiktas är sugna på att plocka in Elneny igen. Enligt egyptiska King Fut kan Istanbulklubben tänka sig att slanta upp 7 miljoner Euro för att köpa loss mittfältaren.

Lucas Torreira

Det har varit snack om att italienska klubbar är intresserade av att ta över Atletico Madrids lån för Lucas Torreira, men enligt Fabrizio Romano så kommer uruguayanen att stanna i Atletico säsongen ut som planerat. Mittfältaren har fått lite speltid och det har ryktats om att lånet kanske skulle avbrytas i december.

Julian Draxler

Det har gått få transferfönster de senaste åren där Julian Draxler inte länkats samman med en Arsenalflytt. Det namnet dök upp nu också. Så klart. Vi antar väl som vanligt att ryktet är lika seriöst som tidigare ...

Joe Willock och Reiss Nelson

Enligt Independent ska Arsenal vara villiga att skicka både Joe Willock och Reiss Nelson på lån.