Medlemmar: 5368 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta och AMN firar segern i West Bromwich.

Arteta: "En väldigt övertygande seger"

sön 3 jan 2021 kl 02:06

Vinden har vänt. Arsenal tog tredje raka ligasegern och Mikel Arteta var glad igen. - Det var en väldigt övertygande seger, säger spanjoren efter 4-0 mot WBA.

Efter segern på Old Trafford gick Arsenal sju matcher i Premier League utan vinst. Men efter jul har det hänt något. Mikel Artetas gäng spelar en rapp och kul anfallsfotboll som genererat poäng.
3-1 mot Chelsea.
1-0 mot Brighton & Hove Albion.
Och nu 4-0 borta mot West Bromwich Albion.
- Det är alltid tufft att vinna på bortaplan och sättet som vi gjorde det på, det var en väldigt övertygande seger, säger spanjoren efter tredje raka segern.

Medan snön vräkte ner på The Hawthorns gjorde Tierney 0-1 och Saka 0-2. WBA sprattlade till i början av andra, men när Alex Lacazette satte 0-3 var det game over. Fransmannen skickade sedan in fyran med knät.
- Med tanke på vädret är jag väldigt nöjd, säger Arteta.
- Det är tre raka nu på en vecka och förra veckan pratade vi om vikten av den här veckan. Och att plocka med sig alla tre matcherna är väldigt viktigt.

Arteta fick frågan om det var det här Arsenal han ville se.
- Yes. Det var perioder i matchen som jag tyckte att vi var riktigt bra både offensivt och defensivt. Anfallsmässigt hade vi anfall precis som jag vill att de ska se ut och som vi tränar på. I andra moment är vi lite slarvigare när vi tror att matchen är vunnen. Det är något som vi måste bli bättre på. Men som helhet är det nära så som vi vill.