Medlemmar: 5368 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får vi se Partey på planen på lördag mot Newcastle United?

Snart kan Partey vara tillbaka

sön 3 jan 2021 kl 02:27

Thomas Partey närmar sig comeback. Vill det sig väl kan det ske redan om en vecka när The Gunners möter Newcastle United i FA-cupen.

På bilder från träningen i fredags syntes Thomas Partey. Mittfältaren har inte spelat sedan derbyt mot Tottenham för snart en månad sedan - men nu närmar sig en comeback.
Efter 4-0-segern mot WBA fick Mikel Arteta frågan om Partey kan vara aktuell för spel mot Newcastle United i FA-cupen nästa helg.
Journalisterna fick inget glasklart ja, men svaret var ändå positivt.
- Well, han har inte tränat fullt med oss än, men han var med på merparten av träningen den senaste dagarna. Han känner sig bra och vi kommer att kolla honom om han behöver två eller tre pass för att se om han är 100 procent att kunna spela.

Partey har inte gjort många matcher under hösten med sitt nya lag. Sex framträdanden har han gjort, men bara vid tre tillfällen har det blivit 90 minuter.
Arteta säger att det blir som ett nyförvärv när han blir tillgänglig för spel igen.
- Absolut. Vi är i januari och jag tror att han spelat två och en halv match för oss. Han var vårt stora nyförvärv så vi har saknat honom. Han ger något annat till laget och är en spelare med enorm talang. Men han är också en spelare som kan ändra på vårt lag så som vi vill. Kan vi ha med honom och behålla honom frisk så kommer han bidra på ett riktigt positivt sätt.