Medlemmar: 4587 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta tror stenhårt på Kieran Tierney.

Arteta: "Han kan bli Arsenalkapten"

mån 4 jan 2021 kl 00:42

Kieran Tierney imponerar stort just nu. Mikel Arteta tror att skotten kan bli kapten för Arsenal i framtiden.

Han är en populär figur i Arsenal den lille skotten. Inte blev det mindre hausse runt Kieran Tierney igår när han smällde in ett drömmål på The Hawthorns när Arsenal slog West Bromwich Albion med 4-0.
Efter matchen fortsatte Mikel Arteta att ösa beröm över 23-åringen.
Och hans förhoppningar inför framtiden är stora.
- Jag tror att han kan bli Arsenalkapten, säger Arteta.

Trots att Tierney är en ganska blyg person tror Arsenaltränaren att han har ledaregenskaperna som krävs för att få kaptensbindeln.
- Han har respekten hos alla ledarna och spelarna och alla beundrar honom. Det är bara sättet har är på. Han är väldigt naturlig. Han är en väldigt blyg person men representerar alla oss i klubben, alla värderingar som vi vill få in och som är i klubbens DNA.

Skotten gör inte mycket väsen av sig vid sidan av planen och trots att han i början av sin Arsenaltid hade problem med att anpassa sig till livet i London är det något helt annat på planen.
Arteta är imponerad där också - och säger att Tierney är fantastiskt att jobba med.
- När jag kom till klubben så var han axelskadad. Men jag såg en spelare med enorm talang och perfekt attityd. Det är en glädje att få jobba med honom och jag är så glad för honom att få göra det där målet och allt han bidrar med varje dag.

Vänsterbackens balja på The Hawthorns var hans andra i Arsenaltröjan.