Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Frankrike igen för Saliba.

William Saliba till OGC Nice på lån

mån 4 jan 2021 kl 21:17

Ikväll blev det snabbt klart. William Saliba lånas ut till franska OGC Nice resten av säsongen.

Han värvades förra sommaren som en av franska ligans hetaste unga spelare. Men än så länge har William Saliba inte spelat för Arsenal. Mittbacken var hela förra säsongen på lån i sin förra klubb Saint-Etienne och den här hösten har han inte fått någon speltid alls i The Gunners.
Idag blev det klart att klubben lånar ut honom till OGC Nice resten av säsongen.

Sportchef Edu säger så här till Arsenal.com om utlåningen:
- William Saliba är en spelare med väldigt stor talang och potential. Vi är övertygade att han kommer att ha en fantastisk karriär med oss men vi måste komma ihåg att han bara är 19 år och har framtiden för sig. Williams fjolår var väldigt utmanande för honom med begränsat med speltid på grund av skada och att Ligue 1 slutade tidigt på grund av pandemin. Så tillsammans med William har vi beslutat att han ska spendera resten av säsongen på lån i Nice, vilket är det bästa för hans utveckling. Vi kommer att hålla tät kontakt med honom under den här tiden och ser fram emot att han gör framsteg fram till slutet av säsongen.