Medlemmar: 8540 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Macey byter Arsenal mot Hibernian.

Matt Macey klar för Hibernian

fre 8 jan 2021 kl 15:11

Han har varit i klubben i nästan 7,5 år, men nu är tiden slut. Matt Macey lämnar Arsenal för spel i skotska Hibs.

Matt Macey kom till Arsenal från Bristol Rovers i oktober 2013. Men trots att den långe keepern har varit i klubben i nästan 7,5 år så har han bara fått spela två matcher.
Båda under säsongen 2017/2018.
Den första mot Norwich City i Ligacupen och den andra mot Röda Stjärnan i Europa League. Macey har spenderat tid på lån i klubbar som Accrington Stanley, Luton Town och Plymouth Argyle.

Men nu är tiden som Arsenalspelare över. Klubben meddelade idag att man släpper Macey till skotska Hibs. Kontraktet med Edinburghklubben sträcker sig säsongen ut och till Hibs hemsida säger Macey:
- Allt hände väldigt snabbt. Jag ville komma hit från första gången jag hörde att Hibs var intresserade. Sen var det bara att hoppa in i bilen och göra den här åttatimmarsresan. Jag gissar att det gav mig tid att tänka över allt innan jag kom till träningsanläggningen, men jag hade bestämt mig.
- Jag trivdes verkligen väldigt bra i Arsenal men det här är en chans som jag väntat på. Jag vill kickstarta min karriär. De senaste åren har inte gått på ett sätt som jag vill.

Macey kan få debutera redan på måndag när Hibernian möter Celtic borta i SPL. Hans nya lag ligger fyra i skotska Premier League.