Medlemmar: 6496 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Saliba är tillbaka i Frankrike igen.

Saliba om den jobbiga starten i Arsenal

fre 8 jan 2021 kl 16:00

Han debuterade för Nice häromdagen. Nu har William Saliba öppnat upp om den jobbiga starten i Arsenal. - Coachen sade direkt till mig att jag inte var redo.

William Saliba har under hela hösten varit i blickfånget trots att han inte har spelat för Arsenal än. Han köptes till klubben från Saint-Etienne sommaren 2019, men lånades direkt ut tillbaka. Sen kom Coronan och då fick den franska ligan avbrytas. När säsongen var över skulle Saliba till sin nya klubb i ett nytt land och försöka slå sig in.
Men klubbens huvudtränare Mikael Arteta var inte så övertygad.
Och mittbacken har inte fått spela under hela hösten och när transferfönstret öppnade nu i januari blev det snabbt klart att Saliba skulle lånas ut till OGC Nice.

Där debuterade han i veckan och nu har 19-åringen mött media och pratat ut om den senaste året.
- Mina första sex månader (i Arsenal) var svåra för jag kom dit efter sex månader där jag inte kunde träna för att jag var hemma och inte kunde träna ute eller spela. Jag kom dit när de höll på att avsluta säsongen så jag tränade på egen hand. Så fort spelarna kom tillbaka från semestern hade vi snabbt första träningsmatchen men jag saknade rytm och hade inte tillräckligt bra fysik. Coachen sade direkt till mig att jag inte var redo. Jag skulle i alla fall velat få chansen att få tillbaka rytmen, men det är så i fotbollen.

Saliba har spelat med Arsenals U23-lag under hösten men i intervjun som GFFN översatt säger han:
- Det är inte riktigt samma att spela U23 som att spela i A-laget.
- Saker och ting hände väldigt snabbt när jag kom hit, det var bara två dagar före matchen. Men jag ville spela och jag har tränat så hårt i Arsenal och det var därför som coachen satte in mig direkt.

Nice föll mot Brest med 2-0 och i helgen väntar Metz på bortaplan.