Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Holding var kapten mot Everton före jul.

Arteta hyllar Holding: "Förtjänar att spela"

lör 9 jan 2021 kl 16:20

Mikel Arteta stoppade ett Newcastlelån. Nu är engelsmannen given i Arsenals mittförsvar. - Det är otroligt hur han utvecklats det senaste året, säger Arsenaltränaren.

Det var i december 2018 som Rob Holding drog korsbandet på Old Trafford. Tio månader senare var han tillbaka, men det var kämpigt i början för den engelske mittbacken.
Under Mikel Artetas första tid i klubben fick 25-åringen begränsat med speltid och när Gabriel köptes in under sommaren och David Luiz förlängde så var Holding orolig för sin egen speltid.
- Det är sant att han kom till mig under sommaren för vi hade väldigt många mittbackar han var inte säker på hur många minuter han skulle få.
Ett lån till dagens FA-cupmotståndare Newcastle United var nära.
Men det stoppade Arteta.
- Vi stoppade det för att vi visste att han skulle bli en viktig spelare för oss.

Den här säsongen har Holding redan nu spelat lika många matcher som förra och han är de av mittbackarna som fått mest speltid.
Det har till och med varit snack om ett nytt kontrakt.
- Det är hans förtjänst, hur professionell han är, hur mycket han vill lära sig, hur mycket han ger på varje träning. Han växer på alla sätt och jag är verkligen nöjd med honom, säger Arteta.
När Arsenaltränaren får frågan varför han trodde på Holding när andra var mer negativa säger han:
- Det är för vad jag ser på daglig basis. Men också vilket utrymme det finns för förbättringar och hans ålder. Jag gillar verkligen det jag ser. Han har förtjänat att få spela. Det är sant att det är en massa andra anledningar till att han fått spela så många minuter, men han har gjort sig förtjänat av att få spela och ingen kan ifrågasätta det och när han har spelat har han gjort det bra.