Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här firar ESR sitt ledningmål med Lacazette och Cedric.

"Glad för målet och att vi gick vidare"

lör 9 jan 2021 kl 22:14

Emile Smith Rowe var spelaren i centrum när Arsenal gick vidare i FA-cupen. Först räddad av VAR - sen målskytt. - Jag är riktigt glad att få göra mål, säger han.

Arsenals offensiva spel saknade spets. Då bytte Mikel Arteta in Emile Smith Rowe i FA-cupmötet med Newcastle United. Efter att matchen gått till förlängning skickade den offensive mittfältaren in viktiga 1-0 i den 109:e minuten.
- Jag är riktigt glad att få göra mål, säger ESR till BBC.

Men det hade kunnat sluta helt annorlunda för 20-åringen. För i slutet av ordinarie speltid visade Chris Kavanagh honom rött kort. När domaren sen gick och kollade situationen med Newcastles Sean Longstuff ändrades beslutet och Smith Rowe fick "bara" gult.
- Det var lite av en lättnad för mig. Det var inte min mening. Jag är nöjd över mitt mål och att vi gick vidare.

Newcastle backade hem med allt och lite till under långa stunder och spelade allt på ett kort med långa bollar på Andy Carroll. Det höll på att betala sig när den långe anfallaren hade ett jätteläge på slutet. Bernd Lenos räddning dock vass.
- De var väldigt svåra. Vi visste när vi gick in till matchen hur tufft det skulle bli. De är en tuff motståndare och det handlade om att bryta ner dem. Det gjorde vi och det är jag nöjd med, säger ESR.