Medlemmar: 5254 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Auba hoppas få fart på målskyttet framöver.

Auba: "Jag kan vända på det här"

tor 14 jan 2021 kl 18:03

Pierre-Emerick Aubameyang gjorde äntligen mål igen i helgen. Nu säger skyttekungen: - Jag är positiv, jag tror jag kan vända på det här.

I en intervju med Sky inför kvällens Premier League-möte med Crystal Palace pratar Auba om höstens formsvacka och den klena målskörden. Anfallaren skrev i början av säsongen på ett nytt treårskontrakt.
Men efter det har prestationerna från anfallarens sida inte var speciellt vassa.
- Från starten av den här säsongen har jag haft mycket problem men jag det är en del av fotbollen.

Auba säger att avslutningen på förra säsongen var tuff och den tog mycket - även om den var bra och framgångsrik.
- Vi gav mycket i slutet av förra säsongen för att vinna FA-cupen och kvalificera oss för Europa League för det var väldigt viktigt för klubben. Ibland haar man upp- och nergångar och du behöver hantera det så gott du kan. Jag har försökt mitt bästa men till nyligen så har det inte varit de bästa insatserna från mig. Jag är positiv, jag tror jag kan vända på det här.

Auba har bara gjort tre ligamål den här säsongen. Det senaste kom mot Southampton i mitten av december. Men i helgen fick strikern göra en efterlängtad fullträff mot Newcastle United i FA-cupen.
Totalt har Aubameyang gjort sex mål den här säsongen.