Medlemmar: 3953 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta ville inte riskera Tierney mot Palace, hur blir det ikväll?

Arteta om att matcha truppen varsamt

mån 18 jan 2021 kl 16:07

Arsenal kunde spelat högt och låtit Kieran Tierney lira mot Crystal Palace men valde att vila skotten. Inför kvällens möte med Newcastle United säger Mikel Arteta att det gäller att matcha truppen varsamt för att inte riskera skador och slutkörda spelare.

Spelschemat är tight. Kvällens möte i ligan med Newcastle United är Arsenals 13:e match sedan 1 december. Och i princip är det två matcher i veckan hela vägen till slutet av februari.
Då gäller det att vara försiktig med hur man matchar spelarna.
Att noga avväga riskerna för att slippa skador och trötthet.
- Vi har försökt att hantera det men verkligheten ser ut som den gör och vi har inte haft någon försäsong. Det är därför vi många gånger talat om att vi vill ha fem byten. Men när du vinner vill du vara i laget och när någon spelar bra vill du inte plocka bort honom för få får du frågan om varför han inte spelar. Spelarna vill så klart fortsätta att spela för de kan inte se det i ett större perspektiv. Det är vårat ansvar att skydda dem, säger Mikel Arteta till Evening Standard.

Inför torsdagens möte med Crystal Palace hade Kieran Tierney problem med en muskelskada. Det var inte allvarligt och klubben meddelade att det var en försiktighetsåtgärd att låta skotten vila.
Nu utvecklar Arteta resonemanget.
- Vi kunde ha tagit en stor risk och låtit Kieran spela mot Palace, men det var inte rätt beslut att ta för vi kunde ha utsatt honom väldigt mycket.

Vänsterbacken har tränat som vanligt med laget inför kvällens möte med Newcastle United.
Återstår att se om Arteta väljer att spela honom.