Medlemmar: 5350 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta inkasserade ännu en seger när Newcastle besegrades med 3-0.

Arteta: "Vi hade total kontroll"

tis 19 jan 2021 kl 01:52

Arsenal ångar på. Mikel Arteta var väldigt belåten efter 3-0 hemma mot Newcastle United. - Jag är riktigt nöjd över hur vi spelar för tillfället, säger Arsenaltränaren.

Efter den jobbiga perioden i november och december har Mikel Arteta fått fart på sitt Arsenal igen. Kvällens 3-0-seger mot Newcastle United var The Gunners femte vinst på de sex senaste matcherna.
- Vi säger alltid att vinna är det bästa för alla lagidrottare och alla individuella också. Men för oss, att komma in i det momentumet som vi är i där vi håller nollan, det här är femte raka, och att vi lyckats göra det samtidigt som vi gjort mål och hållit allt flytande. Energin runt laget är mycket bättre. Så jag är glad. Men vi måste hålla i det och fortsätta. Det finns fortfarande massor med saker som vi behöver göra bättre och att förbättra överlag, men jag är riktigt nöjd över hur vi spelar för tillfället, säger Mikel Arteta.

Arsenal hade det mesta av det bästa av spelet och chanserna i första halvlek mot The Magpies. Men det stod 0-0 i paus. Målen kom efter vilan.
- Jag är väldigt nöjd med insatsen överlag för vi var kollektivt och individuellt starka från start. Det tog oss längre tid än vi vill att göra mål, men vi hade några stora chanser i första också. Men överlag så laget ut att vara starkt och solitt, kompakt och hade bra koll vad vi behövde göra, både offensivt och defensivt. Så jag är väldigt nöjd över att vi höll nollan, målen och momentumet som vi har.

Pierre-Emerick Aubameyang både öppnade och avslutade målskyttet. Anfallaren har nu gjort tre mål på sin tre senaste matcher.
- Jag är glad för hans skull.
- Det är vad han gjort under hela sin karriär och mentalt måste du vara väldigt stark för att klara det. Att komma ut ur en tuff period där vi saknat hans mål. Idag kom han tillbaka och gjorde två mål och hjälpte laget att vinna. Det är exakt vad vi behöver.