Medlemmar: 3615 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Sokratis firar sitt mål mot Pompey i FA-cupen. Nu lämnar han Arsenal.

Sokratis lämnar Arsenal

ons 20 jan 2021 kl 16:12

Arsenal och Sokratis är överens. Idag meddelade klubben att parterna kommit överens om att bryta kontraktet så att mittbacken kan söka sig till en ny klubb.

Sokratis Papastathopoulos kom till Arsenal från Borussia Dortmund sommaren 2018. Under den första säsongen med Unai Emery var den grekiske mittbacken i stora stycken ordinarie, men under förra säsongen minskade speltiden rejält. Framför allt under Mikel Artetas ledning och specifikt när Premier League startade om i juni efter Coronaavbrottet.

Han var nära en flytt till Napoli i somras, men det blev inget och när Arsenal skulle anmäla sina trupper till Premier League och Europa League lämnade 32-åringen utanför.
Därför har han inte gjort några A-lagsmatcher för Arsenal den här säsongen.

Det har varit snack om att han skulle säljas nu i januari, men en sådan deal har inte gått att få till. Därför väljer nu parterna att bryta kontraktet, som löpte till sommaren.
Totalt gjorde Sokratis Papastathopoulos 69 matcher för Arsenal. Sex mål mäktade mittbacken med, vilket får anses som en väldigt bra siffra för en central försvarsspelare.