Medlemmar: 4951 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Fortsatt oviss framtid för Balogun i Arsenal.

Arteta försöker övertyga Balogun att stanna

tor 21 jan 2021 kl 18:09

Kontraktet går ut i sommar och mycket tyder på att han kommer att lämna. Men Mikel Arteta försöker övertyga Folarin Balogun stanna i Arsenal.

Följetongen Folarin Balogun rullar vidare. Den unge anfallaren har fått speltid under hösten i Europa League och i Ligacupen, men det har än så länge inte hjälpt när det kommer till att få 19-åringen att skriva på ett nytt kontrakt.
Hans nuvarande går ut i sommar.
Idag sade återigen Mikel Arteta att han jobbar på få Balogun att stanna.

När spanjoren fick frågan om anledningarna till att Baloguns chanser till spel medvetet varit begränsade på slutet eftersom han valt att inte skriva på svarade han:
- Oavsett hans kontraktssituation i klubben som vill jag bara så vill jag bara övertyga honom om att han har en framtid i klubben. Jag skickar inte motsatt budskap. Innan tränade han inte med A-laget, det har vi ändrat på. Han har tränat mycket med oss och blir bättre för varje dag och han visar stor vilja att vara med oss. Vi försöker få det klart och vi vill att han ska stanna. Vi tar det steg för steg och han har gjort stora framsteg de senaste månaderna.

Trots att Balogun fått chanser under hösten så var han inte med i FA-cuptruppen mot Newcastle United. Arteta säger så här om det:
- Det beror på konkurrensen vi har på vissa positioner och det var andra spelare som inte lirat så mycket som fick spela i FA-cupen. Det tar tid. Vi behöver respektera det. Eddie Nketiah har inte heller spelat så mycket på senaste tiden och för tillfället är han före honom.