Medlemmar: 5350 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ryan ser fram emot att få ta upp kampen med Bernd Leno.

Ryan: "En dröm blir till verklighet"

lör 23 jan 2021 kl 00:44

Han höll på Arsenal som grabb. Nu har han skrivit på för klubben. - Det är en dröm som blir till verklighet, säger nyförvärv Mat Ryan.

Som från en blixt från klar himmel blev det klart. Mat Ryan lånas in från Brighton & Hove Albion till Arsenal resten av säsongen. Och i sin första intervju med Arsenal.com berättar den australiensiske keepern om flytten från sydkusten till London.
- Arsenal var klubben som jag höll på sin barn och att få sitta här och representera dem var något som jag inte trodde skulle bli verklighet. Men väldigt tacksam att det har blivit.

Allt har gått fort. Ryan hamnade allt längre från spel i Graham Potters lag och med ett kontrakt som går ut i sommar fick han tillåtelse att skaffa sig en ny klubb.
- Jag hörde om Arsenals intresse för en vecka sedan eller så. Men som jag förstod det var det i ett skede där det en lång väg kvar för att det skulle hända. Jag visste inte vilken väg klubben skulle ta, men de senaste två dagarna har det blivit mer verklighet.

Ryan säger att han som grabb följde klubben och höll på laget. Och att han brukade se matcherna på tv hemma i Australien.
- Det känns fortfarande lite overkligt. Men jag är riktigt stolt och det svårt att sätta ord på känslorna att det blir verklighet. Alla dessa minnen som ung grabb i Australien när vi gick upp klockan fyra på morgonen för att se Champions League-matcherna och nu är jag här. Det gör mig stolt.

28-åringen kommer in som back-up - men har ändå siktet inställt på att ta upp kampen med Bernd Leno.
- Jag har aldrig varit en målvakt som velat sitta på bänken, jag är säker på att alla säger det. Jag kommer hit med vetskapen att Bernd har gjort ett oerhört bra jobb och är en toppmålvakt. Men jag tycker att jag visat det under min karriär också och jag kommer hit för att pusha honom och att han kan pusha mig så att vi kan få ut det bästa av varandra och utvecklas som individer.