Medlemmar: 5308 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nu är det klart att Özil lämnar Arsenal för Fenerbahce.

Officiellt: Özil klar för Fenerbahce

sön 24 jan 2021 kl 15:13

Det är bekräftat och klart. Mesut Özil har nu officiellt lämnat Arsenal för spel i Fenerbahce.

Ända sedan förra helgen har Mesut Özil varit i Istanbul för att göra klart sin flytt till Fenerbahce. Han har gjort intervjuer och poserat med blågula souvenirer. Men det har tagit tid att få övergången bekräftad.
Till nu.

För idag meddelade Arsenal att det är klart. Klubben och Özil bryter kontraktet så att 32-åringen kan skriva på för Fenerbahce. Det har han nu gjort.
- Jag skulle vilja tacka klubben för en fantastisk resa de sju och ett halvt senaste åren. Stödet jag känt från laget och fansen under den här tiden har varit otroligt och något som jag alltid kommer att vara tacksam för. Tillsammans vann vi pokaler för första gången på åratal och vi skapade minnen som kommer sitta i livet ut. Arsenalfansen kommer vara i mitt hjärta för alltid. Jag vill också tacka Edu Gaspar för att han hjälpte till att skapa en professionell och värdig lösning de senaste dagarna och jag önskar alla i klubben det bästa i deras jakt för att ta Arsenal till toppen, där de hör hemma, säger Özil till Arsenal.com.

Fenerbahce har bekräftat övergången. Mesut Özil kom till Arsenal hösten 2013 när han lämnade Real Madrid. Han har spelat 254 matcher för The Gunners och gjort 44 mål.