Medlemmar: 4745 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Sakas målgest efter hans 2-1-mål mot Southampton.

"Jag är bara glad att få spela för Arsenal"

ons 27 jan 2021 kl 02:15

Mål igen. Nu har Bukayo Saka gjort fler mål ensam än alla de andra tonåringarna ihop i Premier League. - Jag är bara glad över att få spela för Arsenal, säger 19-åringen.

Bukayo Saka är stekhet och det mesta går hans väg just nu. När Arsenal slog Southampton med 3-1 på bortaplan gjorde ynglingen ett mål och en assist.
Totalt har Saka gjort fem Premier League-mål den här säsongen.
Det är mer än alla de andra tonåringarna i ligan gjort tillsammans.
- Jag är bara glad över att få spela för Arsenal. Det är en dröm så jag har den passionen när jag kliver ut på banan. Bossen gör det tydligt för mig men ger mig samtidigt frihet att göra det jag vill på sista tredjedelen. Jag är nöjd över den statistiken, men jag vill bara bli bättre och bättre.

Sakas mål i den 39:e minuten betydde att Arsenal hade vänt det tidiga underläget till halvtidsledning.
Och det var snyggt efter en bra djupledsboll från Alex Lacazette.
- Jag pratade med honom före matchen om möjligheterna och så fort han fick bollen så skulle jag ta en löpning in bakom deras backlinje. Han lyssnade och vi fick ett mål, så jag är glad för det.

Arsenals 3-1-mål i mitten av andra var Saka också delaktig i när han assisterade Lacazette.
Men den här gången var det Cedric Soares briljanta krossboll som öppnade för målet.
- Den var fantastisk. Han hittade ytan och jag tror inte ens att han tittade på mig. Jag är verkligen glad för alla, inte bara Cedric och Laca. Alla gjorde verkligen ett bra jobb och jag är så glad att vi fick med oss tre poäng.

Och en den här gången fick Arsenal resa hem från sydkusten som segrare.
- Det var mycket bättre. Det var en besvikelse i lördags att bli utslagna ur FA-cupen, vi är regerande mästare så det tog hårt. Men vi visste deras svagheter och jag tycker att vi utnyttjade det bra och tog segern som vi förtjänade.