Medlemmar: 5378 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta och Lacazette firar tre pinnar i Southampton.

Arteta: "Tycker vi ska vara stolta"

ons 27 jan 2021 kl 02:46

Arsenal tog revansch på Southampton och vann med 3-1 på St Marys. Mikel Arteta var belåten. - Jag tycker att vi ska vara stolta, säger Arsenaltränaren.

Det är inget större fel på Arsenals Premier League-form. Efter jul har Mikel Artetas gäng tagit 16 av 18 möjliga poäng. Efter 3-1 mot Southampton fortsätter The Gunners att klättra i den haltande tabellen.
- Att komma hit och spela på det sättet som vi gjorde efter att ha haft en stor chans i första minuten och inte gjort mål och sedan släppt in ett mål på en fast situation. Sättet vi spelade fotboll mot en riktigt bra motståndare. De tre målen som vi gjorde. Som helhet tycker jag att vi ska vara stolta för det är aldrig enkelt att komma hit och möta det här laget, säger Arteta.

0-1 förvandlades till 2-1 innan paus och när Alex Lacazette skickade in 3-1 var det game over.
Tre nya poäng var säkrade.
- I lördags hade vi problem med deras höga press, men det rättade vi till idag. Vi var mycket mer effektiva med att bryta deras press och det var för att vi var i mycket bättre positioner. Det var en stor förbättring. Defensivt var vi riktigt bra i den höga pressen och vann bollar i farliga ytor och kunde gå därifrån. När vi behövde försvara djupt gjorde vi det ganska bra också.

Om den fina formen säger spanjoren:
- Fotbollsmatcher bedöms alltid efter resultat och det påverkar självförtroendet. Ibland när vi gjorde bra matcher förtjänade vi inte att förlora, men vi förlorade matcher. När vi började vinna så började vårat självförtroende att vända uppåt och vi började förstå varandra bättre. Sen fick vi tillbaka några spelare och lagandan lyfte lite grann. Saker blev mycket bättre.

I tabellen är Arsenal just nu åtta - men har bara fem poäng till en Champions League-plats.
Arteta vill dock vara försiktig.
- Jag vill inte titta i tabellen. Jag vill titta på oss själva och hur vi kan bli bättre, anledningarna till att vi göra bra prestationer och vinner fler matcher och sedan få jämnheten som vi saknat. Jag vill bara förbättra laget. Imorgon är en ny dag så låt oss gå igenom matchen, träna och förbättra oss där vi behöver förbättra och sedan får vi se var vi kommer när vi gör det.