Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Thomas Partey fick kliva av mot Soton. Arteta hoppas att det inte är något allvarligt.

Så är läget med Tierney, Partey och ESR

ons 27 jan 2021 kl 03:13

Kieran Tierney kunde inte lira. Emile Smith Rowe och Thomas Partey fick kliva av mot Southampton. Efter segern gav Mikel Arteta en lägesrapport.

Arsenal varnade redan på eftermiddagen om att det var tveksamt att Kieran Tierney skulle komma till spel mot Southampton. När laguppställningen kom var skotten inte med.
Efter 3-1-segern sa Mikel Arteta att han inte vet om vänsterbacken kan spela mot Manchester United på lördag.
- Han var inte tillgänglig för spel mot Southampton i FA-cupen för att han var skadad. Han är fortfarande skadad och vi får se hur det går för matchen mot Manchester United. Jag vet inte.

När Arsenal vann på St Marys tvingades Thomas Partey och Emile Smith Rowe kliva av med känningar. Efter 3-1-segern gav Arteta en lägesrapport.
- Vi kunde se att Thomas inte klarade mer än 60 minuter. Vi behöver ta hand om spelarna och skydda dem. Jag vet inte om det är kramp men han kände något i en muskel, förhoppningsvis är det inget, men han hade problem.
Om ESR:
- Han var skadad i FA-cupmatchen och vi visste att han förmodligen inte skulle kunna spela hela matchen. Han hade någon känning i en muskel och behöva kliva av.

Arteta kände också att han var tvungen att poängtera varför han gjorde så många ändringar i laget i FA-cupmatchen, som Arsenal förlorade, i lördags.
- Bara för att göra det klart. Vi hade fem spelare som inte kunde spela. Vi gjorde sju ändringar och fem var för att de inte var redo att spela matchen.