Medlemmar: 4745 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ödegaards Arsenalövergång är klar.

Ödegaard klar för Arsenal

ons 27 jan 2021 kl 13:47

Det är påskrivet och klart. Martin Ödegaard lånas in från Real Madrid resten av säsongen.

Mikel Arteta mer eller mindre bekräftade övergången igår kväll efter segern i Southampton. Idag blev den klar och offentliggjord. Arsenal lånar in Real Madrids norske offensive mittfältare Martin Ödegaard, 22, resten av säsongen.
- Det är väldigt bra att vi har säkrat upp att Martin kommer till oss resten av säsongen. Han är en spelare som vi alla känner väl, fortfarande ung har han spelat på toppnivå ett tag. Martin kommer ge oss kvalitetslösningar offensivt och vi ser alla fram emot att få in honom i våra planer från nu och till maj, säger Mikel Arteta.

Ödegaard är från Drammen och innan han lämnade Norge 2015 så lirade han med hemmaklubben Strömsgodset. Sen blev det Madrid och Real, men där har det visat sig vara svårt att slå sig in för att få regelbunden speltid så Ödegaard har varit utlånad till Heerenveen, Vitesse och Real Sociedad.
Nu blir det alltid några månader i norra London.
- Det har alltid varit en dröm för mig att få spela i Premier League, säger norrmannen till Arsenal.com.

Ödegaard kommer att spela i tröja nummer 11.