Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta manar på sina spelare under gårdagens match.

"Jag tycker det är ett rättvist resultat"

sön 31 jan 2021 kl 10:56

Chanserna fanns - men stormötet med Manchester United slutade mållöst. - Jag tycker det är ett rättvist resultat, säger Mikel Arteta.

Fred hade en jättechans men Bernd Leno gjorde en toppräddning. Edinson Cavani hade sina möjligheter. Alex Lacazette drog en frispark i ribban och både Nicolas Pepe och Emile Smith Rowe hade lägen.
Men det blev inga mål på Emirates Stadium.
Arsenal v Manchester United slutade 0-0.
- Jag tycker det är ett rättvist resultat, båda tränarna tycker nog att de skulle ha vunnit och båda lagen ville vinna. Men ingen av gjorde mål och då är det omöjligt att vinna. Det faktum att att vi hade tre av våra bästa spelare bort påverkade men jag är riktigt nöjd med spelarna som spelade, hur de försökte och mest viktigt hur matchen utvecklade sig. I andra halvlek var vi dominanta och hade de stora chanserna att vinna, säger Mikel Arteta.

Han gav Gabriel Martinelli chansen från start i Bukayo Saka och Pierre-Emerick Aubameyangs frånvaro. Men redan i paus bytte han ut brassen.
- Ett taktiskt beslut, säger Arsenaltränaren till Sky.
- Det var något som vi inte gjorde rätt och något som jag trodde att "Willy" kunde göra bättre. Det är därför jag fattade beslutet. Det handlade om ett par saker som vi behövde behandla för att vara mer aggressiva som vi var i andra halvlek. Att pressa högre, att vara närmare och vinna bollen högre upp i banan. Det hade inget att göra med Gabi eller hans arbetsinsats. Det var bara ett taktiskt byte.

Efter jul har Arsenal tagit 17 av 21 möjliga poäng. Fem segrar och två kryss. Målskillnad: 14-2.
- Jag tycker att laget är i bra form och vi går år rätt håll. Alla spelare är villiga att bidra till laget och till vår plan och de är förväntansfulla. Jag behöver pusha dem steg för steg och få dem att tro på att vi kan avsluta säsongen på ett riktigt starkt sätt, säger Arteta.