Medlemmar: 8869 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här är situationen där David Luiz blir utvisad.

Arteta: "Jag ser ingen kontakt"

ons 3 feb 2021 kl 02:10

David Luiz blev utvisad. Mikel Arteta kunde inte förstå varför. - Jag har sett reprisen tio gånger ur fem olika vinklar och ser ingen kontakt.

Arsenal hade spelat ut Wolves, men trots ett flertal kanonchanser (två i virket) var det bara 1-0 till The Gunners när första halvlek gick in på stopptid. Då fick Willian José en boll i djupet mellan David Luiz och Rob Holding. Inne i boxen föll Wolvesanfallaren och domare Craig Pawson blåste straff och visade ut David Luiz.
Bilderna på situationen har rullats om och om igen.
Mikel Arteta hade kollat på dem också när han mötte pressen efter 1-2-förlusten och kunde då inte förstå varför Pawson och VAR dömde som de gjorde.
- Jag har sett reprisen tio gånger ur fem olika vinklar och ser ingen kontakt. Jag skulle vilja se om VAR hade andra vinklar.

Tror du att David Luiz fick rött för det var David Luiz?
- Jag vill inte tro det. Jag tror att de fattade ett beslut på att de såg något. Tyvärr sitter jag här där jag förväntas ha sett något som jag inte sett.
- Om det är någon kontakt så är det han på David. Det är vad jag sett, men jag vet inte om de har andra vinklar än de jag har.

Arteta sade också att Arsenal, troligen, kommer att överklaga David Luiz röda kort.
- Ja, det är lika bra att göra det direkt för jag tror att vi har en bra chans. Men jag vet inte än, jag behöver prata med klubben.

Om utvisningen står kvar kommer David Luiz att missa lördagens match mot Aston Villa.
Det kommer även Bernd Leno att göra efter sitt röda kort i den andra halvleken.