Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta hyllar Xhakas insatser den senaste tiden.

Arteta: "Han blir bättre för varje match"

fre 5 feb 2021 kl 16:56

Granit Xhaka har varit väldigt bra efter utvisningen mot Burnley. Mikel Arteta hyllar nu den centrale mittfältaren. - Han gör saker på planen mycket, mycket bättre, säger Arsenaltränaren.

Efter det att Granit Xhaka återigen blivit utvisad och ifrågasatt när fick syna det röda kortet mot Burnley kom han tillbaka starkt mot Chelsea på Boxing Day. Schweizaren smällde in en frispark och har sedan dess varit gjort den ena starka insatsen efter den andra.
Ännu bättre när Thomas Partey spelat mer regelbundet på slutet.

Nu får Xhaka beröm av Mikel Arteta som säger så här om sin nyckelspelare inför helgens möte med Aston Villa:
- Jag tycker att han var väldigt bra mot Wolves häromdagen, säger spanjoren till Arsenal.com.
- Hans insatser har varit jämna och han blir bättre match för match. Balansen med Thomas har blivit starkare, de har ju inte spelat så mycket ihop. Jag tycker att de gör varandra bättre och vi har en bra balans mellan en vänsterfotad spelare och en högerfotad. Sen handlar det om ledarskap också. Han har mognat mycket som spelare och är en viktig person i omklädningsrummet. På planen tycker jag att han gör saker mycket, mycket bättre nu än tidigare.

- Han är en väldigt viktig spelare för oss. Sedan jag kom hit tror jag att han spelat nästan varje match och det finns inget bättre sätt att visa hur mycket du gillar en spelare du värderar än att ge honom många minuter på planen.