Medlemmar: 7596 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ryan tränade med laget idag förväntas stå mot Villa imorgon.

Mat Ryan verkar redo för spel

fre 5 feb 2021 kl 18:50

Rapporterna är entydiga. Mat Ryan är frisk och kommer stå mot Aston Villa imorgon.

Det har varit lite av en målvaktscirkus i veckan efter det att Bernd Leno blev utvisad på Moleniux i tisdags. Tysken är därför avstängd mot Aston Villa. Alex Runarsson hoppade in sista 18 minuterna mot Wolves. Men kändes svajig igen trots att han knappt hade något att göra och höll nollan.
Islänningen har sågats för tidigare insatser i klubben.
Mest för hur han agerade mot Manchester City i Ligacupen innan jul.

Mikel Arteta sade på presskonferensen inför lördagens möte med Aston Villa att Runarsson skulle strunta i kritiken och fokusera på att göra ett så bra jobb som möjligt för klubben.
- Det är vad du möter när du spelar för en stor klubb.
- Folk förväntar sig att du går ut och gör ditt bästa och presterar på toppnivå och gör du inte det så kommer du att få kritik. Du vet före du kommer till klubben att du kommer att bli bedömd hela tiden. Gör du det bra så kommer folk att hylla dig mer än i andra klubbar. Vill du spela här behöver du kunna hantera pressen. Jag tror att han visste och förväntade sig det och behöver hantera det. Vi är här för att stötta honom och han har spelat några matcher här redan. Några bra och ja, han hade en tuff match mot Manchester City men mot Wolves tycker jag att han gjorde det bra.

Sen valde Arsenal att inte anmäla Runarsson för spel i Europa League och Arteta var tydlig med vilken roll islänningen skulle ha när han värvades från Dijon.
- Alex visste sin roll innan vi signade honom och även efter. Vi hade en plan för målvaktspositionen och vi kunde inte få till den som vi ville på grund av olika anledningar, men Alex roll i truppen var klar. Den har inte förändrats.

Målvaktsfrågan har varit aktuell på fler sätt i veckan för lånet från Brighton & Hove Albion, Mat Ryan, har varit skadad. Och med Leno avstängd pekade allt först på att Runarsson skulle få stå mot Aston Villa.
Men så verkar det inte bli.

För på dagens träning var Ryan med och körde och den isländske journalisten Hjörvar Haflidason säger i podcasten Dr Football att australiensaren kommer starta mot Aston Villa.
Dessutom, på målvaktsfronten, hävdar AllNigeriaFootball att 19-årige Arthur Okonkwo fått besked av Mikel Arteta att han just nu är trea, före estländske Karl Hein, och kommer reda med truppen till Birmingham.