Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mat Ryan debuterade för sin nya klubb idag.

"Det var inte mycket jag kunde göra"

lör 6 feb 2021 kl 18:43

Han skakade av sig skadan och kunde spela. Men Mat Ryan fick kapitulera redan efter två minuter när Ollie Watkins skott gick in via Rob Holding. - Det var en styrning och jag har inte sett det efteråt, men det var inte mycket jag kunde göra.

Mat Ryan blev det 880:e spelaren att göra debut för Arsenals A-lag på Villa Park idag. Men australiensaren fick inte direkt den starten han ville ha. Redan innan matchklockan stod på två minuter hade hemmalaget gjort 1-0 efter att Cedric Soares passning till Gabriel blev för snål och i momentet senare sköt Ollie Watkins segermålet via Rob Holding.
- Bortsett från starten så var vi med i matchen. Vi blev straffade för det och på den här nivån blir du straffad för minsta grej. Det var en styrning och jag har inte sett det efteråt, men det var inte mycket jag kunde göra, säger Ryan.

Ryan lånades in från Brighton i januari. Han kunde ha fått göra sin Arsenaldebut, laget han hejat på sedan barnsben, i veckan mot Wolves, men var då höftskadad. Det fanns en osäkerhet om han skulle kunna spela idag. Men enligt honom själv var det nog inte så farligt.
- Jag kunde nog ha pushat mig själv, med lite medicin, för att kunna spela Wolvesmatchen. Om jag hade gjort det hade bossen tagit ut mig och jag hade kunnat göra min debut där. När allt hände (med Leno), i den 75:e minuten, kände jag att höften snabbt blev mycket bättre.

Om sin debut säger Ryan:
- Det kändes bra där ute och jag älskade det. Det har fortfarande inte riktigt sjunkit in att jag precis spelat för klubben som jag höll på som liten grabb. Jag ville ha den perfekta starten med en seger, men det blev inte så.